Att bajsa

Det här med bebisbajs kan vara riktigt klurigt. Det kommer i alla möjliga former, färger och lukter. Som oerfaren förstföderska ringde jag miljontals gånger till min mamma. "ska det verkligen se ut såhär?" "ska det lukta såhär?" "Varför är bajset grått?" "Varför är bajset gult?" "hur ofta ska hon bajsa?" "Varför är bajset grönt, lila, hårt löst, geggit, rinnande!!!!!!" Frågor om just bajs, kan komma i miljontals. Som tvåbarns förälder skulle jag vilja påstå att jag har lite mer kött på benen och vet hur bajset ska se ut beroende på vad dom ätit. Jag vet att det inte är någon fara om en nyfödd inte bajsat på en vecka om hen äter ersättning. Jag vet att bajs ser ut som cement om barnet ätit blåbär och jag vet hur man på bästa sett hjälper en förstoppad bebis att få ut det hårda.
 
Bajs är känsligt för många, men för mig, som har haft två barn med problem-magar så är det det mest självklara i min vardag. Jag kanske skulle skriva med "Bajsexpert" på mitt CV?
 
Elina hade väldiga problem med hård mage när hon var liten, och Niilo verkar ha samma problem, men av andra anledningar. Som hans tillstånd ser ut idag så får han inte i sig någon vätska. Alls. Förutom det som finns i burkmaten.
 
Jag vet att det varit tomt härinne igen i ett par dagar. Jag ska försöka få upp min vilja att blogga på topp igen ;)



Den 4 februari 2013 visade sig det där plusset på stickan. Vi skulle bli föräldrar för första gången! Den 29 september samma år föddes en liten Elina. Året därpå, närmare bestämt den 13 juni 2014 plussade vi igen och vi tre skulle bli fyra och vår son Niilo föddes den 22 januari 2015. Samma år, den 25 september 2015 plussade vi för tredje och sista gången och vår minsting Elsa föddes den 13 maj 2016! Vår familj är komplett, välkommen att ta del av vårt liv!