Symaskin

I förtidig 25 års present fick jag mig en symaskin av svärmor! Jag har beställt hem lite tygprover och planen är att jag ska börja sy när barnen är tillbaka på dagis! Jag kommer att sy lite enklare grejer, men ändå sånt vi kan spara in ganska bra med pengar. Exempelvis mössor, basictoppar och leggins, sy om för korta byxor till shorts osv. Kanske sy påslakan och gardiner om jag känner för det!
Att ha en symaskin kommer definitivt att underlätta i vardagen, sålänge jag kommer ha tiden till det.

 
 Skorv

Det här är ett ämne som jag är långt ifrån expert på eftersom jag aldrig har upplevt skorv på någon av mina tidigare barn. Men nya barn innebär nya erfarenheter! Elsa hade lite litegrann mellan ögonbrynen och på höger ögonbryn, men med en massa babyolja och lite pill med en nagel så är det nästan borta. Sen upptäckte jag att hon även har i hårbottnen, en hel del dessutom, så jag ska försöka göra detsamma där, dränka i babyolja och sen skrapa lite lätt, har hört att luskam ska vara gamla simpel att skrapa skorv med så jag får testa.
 
Vad är då skorv? Såhär står det på 1177

Skorv innebär att barnet får fjäll i hårbotten, som kan vara feta, gulbruna och likna mjäll. Om det är mycket och inte behandlas kan det bildas gulvita skorpor eller beläggningar. Oftast uppstår skorv under barnets första månader.

Det är inte helt klart vad det beror på, men forskning visar att det troligen beror på att det blir brist på fett i huden, att hudens skydd minskar och det bildas skorv. Denna brist växer bort med tiden och då försvinner skorven. Det kan ta tid, vanligen ett till två år. Men en del barn kan ha skorv i hårbotten som återkommer upp till sex-sjuårsåldern. Skorv smittar inte.

Skorv i hårbotten hos barn upp till ett år kallas ofta också för mjölkskorv.

 Pussas på munnen?

Jag har läst ganska mycket nu hur vida man bör eller inte bör pussa sina barn på munnen. Det är ett hett ämne just nu och helt ärligt så förstår jag inte ens varför? Alla gör man som man själv vill och jag är själv uppvuxen med att det är så man uttrycker kärlek i familjen. Jag pussar mina barn, hundra gånger om. Jag tycker att det är en självklarhet att man ska få göra det som förälder utan att bli ifrågasatt eller att det ska anses vara minsta konstigt? Sedan förstår jag såklart att man inte ska pussa sina barn på munnen när dom aktivt visar att dom inte vill. Jag vill lära mina barn rätten till sin egna kropp och att ett nej är ett nej. Men än sålänge är dom för små för att säga någonting och man kan lätt "busa" till sig en puss utan att det ger fel signaler.

 Den 4 februari 2013 visade sig det där plusset på stickan. Vi skulle bli föräldrar för första gången! Den 29 september samma år föddes en liten Elina. Året därpå, närmare bestämt den 13 juni 2014 plussade vi igen och vi tre skulle bli fyra och vår son Niilo föddes den 22 januari 2015. Samma år, den 25 september 2015 plussade vi för tredje och sista gången och vår minsting Elsa föddes den 13 maj 2016! Vår familj är komplett, välkommen att ta del av vårt liv!