Att bajsa

Det här med bebisbajs kan vara riktigt klurigt. Det kommer i alla möjliga former, färger och lukter. Som oerfaren förstföderska ringde jag miljontals gånger till min mamma. "ska det verkligen se ut såhär?" "ska det lukta såhär?" "Varför är bajset grått?" "Varför är bajset gult?" "hur ofta ska hon bajsa?" "Varför är bajset grönt, lila, hårt löst, geggit, rinnande!!!!!!" Frågor om just bajs, kan komma i miljontals. Som tvåbarns förälder skulle jag vilja påstå att jag har lite mer kött på benen och vet hur bajset ska se ut beroende på vad dom ätit. Jag vet att det inte är någon fara om en nyfödd inte bajsat på en vecka om hen äter ersättning. Jag vet att bajs ser ut som cement om barnet ätit blåbär och jag vet hur man på bästa sett hjälper en förstoppad bebis att få ut det hårda.
 
Bajs är känsligt för många, men för mig, som har haft två barn med problem-magar så är det det mest självklara i min vardag. Jag kanske skulle skriva med "Bajsexpert" på mitt CV?
 
Elina hade väldiga problem med hård mage när hon var liten, och Niilo verkar ha samma problem, men av andra anledningar. Som hans tillstånd ser ut idag så får han inte i sig någon vätska. Alls. Förutom det som finns i burkmaten.
 
Jag vet att det varit tomt härinne igen i ett par dagar. Jag ska försöka få upp min vilja att blogga på topp igen ;)GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN ÄLSKADE TJEJ!

Idag fyller min älskade Elina 2 år!
Jag kan inte förstå att det har gått så fort. Å andra sidan så känns det som att det gått ännu fortare med Niilo om det ens är möjligt.
För övrigt så fyller ju även pappan i familjen år! Hipphipp hurra till halva min familj som tillsammans blir hela 25! <3
På lördag har vi födelsedags kalas här hemma.
 Newbie

Nu får barnen gärna växa alltså!
Jag har en jäkla massa fina kläder från newbie i 74/80 till Niilo och 92/98 till Elina. Tyvärr växer ju som bekant mina barn vääääldigt sagta! haha! Men glad ska jag väl va för det, det blir billigare så, och dessutom är det gulligare med små barn i min mening ^^
Kläderna på bilderna är inte ens allt.. Jag har även mössor, tossor, pjamaser och Gud vet vad med prislappar fortfarande på..
 
Är newbie mitt favoritmärke? ABSOLUT! Jag älskar stilrena vackra kläder, MEN de är inte de mest praktiska kläderna. H&M är nog den butik jag handlar mest på till barnen. Men jag försöker att inte tänka så mycket på att det är mycket pengar. Först och främst har jag TVÅ växande barn och som bekant är det dyrt med barn, sen köper jag aldrig mycket på en gång utan jag försöker att dela upp kostnaden. Jag tänker ofta frammåt när jag handlar och köper kläder i större storlekar, och nu för tiden försöker jag köpa så mycket jag kan till Elina som även ska passa Niilo sen, men självklart tänker jag även "flickigt" och "grabbigt". Jag köper också en del begagnat, färmst slitochsläng som passar bra till dagis.
 Den 4 februari 2013 visade sig det där plusset på stickan. Vi skulle bli föräldrar för första gången! Den 29 september samma år föddes en liten Elina. Året därpå, närmare bestämt den 13 juni 2014 plussade vi igen och vi tre skulle bli fyra och vår son Niilo föddes den 22 januari 2015. Samma år, den 25 september 2015 plussade vi för tredje och sista gången och vår minsting Elsa föddes den 13 maj 2016! Vår familj är komplett, välkommen att ta del av vårt liv!