En kort vecka

Eftersom barna var hemma i måndags så blev det en kort vecka! Jag har haft lite möten och andra måsten så de tre dagarna jag har haft barnen på förskolan har gått på tok för fort! Dom har egentligen rätt tilll heltid på förskolan nu, då dom egentligen får vara där 50 timmar i veckan, måndag till fredag, längre vid behov. MEN jag känner inte att jag behöver det. Hellre att vi följer det gamla schemat 8-14, mån-tors så får dom vara hemma fredagar med mig!
Helgen kommer också att flyga förbi så kul som vi kommer att ha! Vi ska på dop, mina föräldrar kommer hit och på söndag är det barnbasar! Sen får gärna måndag-tisdag också gå fort för på onsdag ska jag på ultraljud.
 
Jag vet att det blivit en del bilder på Elina, men jag insåg att hon knappt varit med alls senaste tiden så vi tar igen lite :)
 Mjuklift!

Nya tillskottet! BabyTravel babylift.
Något jag aldrig har känt behovet av egentligen, det är först nu på senare tid som jag har insett hur mycket det skulle underlätta vid till exempel hämtning på dagis, för att slippa väcka en sovande bebis och behöva lägga henne på golvet i hallen medans jag klär två barn för hemgång. Likaså om bebis sover när vi kommer hem så slipper jag väcka för att behöva bära upp henne från barnvagnsrummet. Den är ju även bra att bära ut bebis i i sommar när vi har picknick etc för att slippa dra ut hela vagnen.
Jag är SÅ nöjd! Den har dessutom närmare 10 fack och ett stabilt underlag. Den passar utmärkt i mina två vagnar och dessutom fick jag den GRATIS. Bättre än så kan det ju inte bli!
 Elina 2½ år!

Tänka sig att vår lilla tjej blir så stor! Jag har svårt att förstå att hon en gång varit bebis, och att det inte var allt för länge sedan heller! Att hon har skjutit ett par cm på längden märks, för nu kommer hon i storlek 92 i istortsätt alla plagg förrutom overaller och mössor. Hon väger strax över 12kg nu.
Hon trotsar fortfarande en del, men inte alls på samma nivå som det har varit, oavsett om det alltid har varit hanterbart. Hon har precis börjat förstå "Time-out"systemet och det funkar kanon för oss! 
Annars är hon en tjej med otroligt mycket spring i benen och man blir helt slut av att jaga henne, medans hon på hemmaplan är otroligt lugn och har inga svårigheter att sitta igenom en hel film eller mysa en timme i sängen när mamma är trött. Hennes ordförråd växer, och fort går det! Hon säger väl allt egentligen men uttalet är det lite sisådär med, huvudsaken är att jag och Tony förstår (även fast det inte är alla gånger vi gör det heller) Hon uttalar väldigt många ord med bokstaven H, tillexempel häcka (väska) hamla (ramla) håa (sova) hoter (moster) hatter (faster) och jag fick nyligen veta att morfar (min pappa) också uttalde mycket med H som barn, även min moster gjorde det.
Hon visar väldigt mycket känslor nu, vilket kan skära i hjärtat en del, speciellt när hon blir uppriktigt ledsen eller sårad. Att hon själv visar mycket känslor betyder naturligvis också att hon förstår andras känslor. Hon vet när andra är arg eller ledsen, och det kan också kännas i hjärtat vissa stunder.
 Den 4 februari 2013 visade sig det där plusset på stickan. Vi skulle bli föräldrar för första gången! Den 29 september samma år föddes en liten Elina. Året därpå, närmare bestämt den 13 juni 2014 plussade vi igen och vi tre skulle bli fyra och vår son Niilo föddes den 22 januari 2015. Samma år, den 25 september 2015 plussade vi för tredje och sista gången och vår minsting Elsa föddes den 13 maj 2016! Vår familj är komplett, välkommen att ta del av vårt liv!