Myskvällar

Maxi med svärmor i fredags och tandläkaren och snabbis på stan igår! Jösses vad man uppskattar att få komma ut lite när jag varit instängd med barna i två veckor..
 
Något jag har blivit smått beroende av senaste tiden är myskvällar! Det går inte en kväll utan att jag har något gott på bordet och något bra på TVn. Självklart måste det se lika aptitligt ut som det är också även fast ingen annan än jag och min sambo ser det. Haha! Men det är lite typiskt mig.
Jag är sugen på ALLT verkligen! Under den här graviditeten finns det inget som jag inte klarar av i matväg, jag vill ha allt och jag är hungrig jämt! Om det är bra eller dåligt vet jag inte ;) Jag är verkligen aldrig mätt och allt jag tänker på får det att vattnas i munnen..
 Trånga tårkanaler

Har du någonsin tänkt på att ditt barn inte gråter några tårar i början? Oavsett om din nyfödda skriker eller gråter kommer inga tårar förren barnet är flera veckor gammal. Istället kan ögonen bli kladdiga och irriterade eftersom  tårar vill tränga igenom men det är så att tårkanalerna är så trånga och det kan orsaka kladd. Det brukar dock inte vara något som barnet stör sig av.
Jag har haft det 'problemet' med både Elina och Niilo, men som sagt har ingen stört sig på det och tårarna har kommit av sig självt när kanalerna har vidgats. Det är verkligen mycket man inte vet som första gångs förälder och jag trodde att det var ögoninflammation.
 
Jag försöker att dela med mig av alla slags erfarenheter jag har. Alltid kan det kanske hjälpa någon! :) Hoppas att ni gillar min nya kategori som jag kommer att fylla med bra-att-veta-saker här framöver. Läs gärna igenom ett par inlägg!v.23

Då var v.23 här! Det går fortfarande inte så fort som jag skulle önska, men jag är glad att jag iallafall får chansen att njuta av graviditeten. Den senaste veckan har lille filur i magen börjat hicka! Elina hickade flera gånger om dagen genom hela graviditeten medans jag inte tror att Niilo hickade en ända gång. Vilket fortsatte även utanför magen, Elina hickade ofta, Niilo aldrig. Jag tycker att det är lite spännande det där att de följer många olika mönster utanför magen som de haft under graviditeten, så som hicka och sovtider etc.
 
Huvudvärken håller på att ta kål på mig.. När jag var inlagd misstänkte dom att jag kanske fått migrän, så jag ska följa upp det på vårdcentral efter graviditeten eftersom det är ganska svårt att veta nu om det bara beror på graviditeten eller om det faktiskt är migrän.
En annan sak som varit lite småjobbig under veckans gång är växtvärk i livmodern. Som jag skrev tidigare så är det nu min mage brukar växa som mest, och det känns tydligt att det även under den här graviditeten är så.
 
Annars då? Hon har varit otroligt aktiv den senaste veckan och rör sig väldigt mycket! Dom senaste dagarna har hon boxat väldigt långt ner och långt bak, det känns nästan i rumpan! Heh..
 
Jag tycker att jag har sån stor mage för att vara i v.23! Minns inte den här storleken på dom andra två i samma vecka.. men vi får väl se sen när det är dags att jämföra magarna när vi når 25 fulla veckor! :)
 Den 4 februari 2013 visade sig det där plusset på stickan. Vi skulle bli föräldrar för första gången! Den 29 september samma år föddes en liten Elina. Året därpå, närmare bestämt den 13 juni 2014 plussade vi igen och vi tre skulle bli fyra och vår son Niilo föddes den 22 januari 2015. Samma år, den 25 september 2015 plussade vi för tredje och sista gången och vår minsting Elsa föddes den 13 maj 2016! Vår familj är komplett, välkommen att ta del av vårt liv!