Geografisk tunga

Niilo har nånting som kallas för geografisk tunga. Jag vet inte om det är något jag bör ta med BVC? För så som jag fattar det så gör man ingenting åt det? Och han störs inte av det. Han har haft det så länge jag kan minnas och det förändras lixom inte, det blir varken större eller mindre.
 
Tungan är normalt täckt med små, rosavitt gupp (papiller), som faktiskt är korta, fina, hårliknande projektioner. Med geografisk tunga, är fläckar på ytan av tungan saknade papiller och visas som jämna, röda “öar”, ofta med något upphöjda gränser. Dessa fläckar (lesioner) ger tungan en kartliknande, eller geografiskt, utseende.
 
Även om geografisk tunga kan se oroande ut, kan det inte orsaka hälsoproblem och är inte förknippad med en infektion. Geografisk tunga kan ibland orsaka visst obehag och ökad känslighet för vissa ämnen.
 
Geografisk tunga kan förekomma periodvis hos både barn och vuxna. Man kan ha symtom i längre perioder och tungan kan med tiden bli sprucken och fårad. Geografisk tunga är ofarligt och räknas inte som en sjukdom
 
OBS! LÅNAD BILD!
såhär ser Niilo ut fast det sitter längre bak, det är inger man skulle lägga märke till om man inte borstar hans tänder.
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback

Den 4 februari 2013 visade sig det där plusset på stickan. Vi skulle bli föräldrar för första gången! Den 29 september samma år föddes en liten Elina. Året därpå, närmare bestämt den 13 juni 2014 plussade vi igen och vi tre skulle bli fyra och vår son Niilo föddes den 22 januari 2015. Samma år, den 25 september 2015 plussade vi för tredje och sista gången och vår minsting Elsa föddes den 13 maj 2016! Vår familj är komplett, välkommen att ta del av vårt liv!