v.36 - två och ett halvt kilo tung

Den här veckan beräknas bebis väga över 2,5 kg!
 
Nu börjar kroppen att säga ifrån. v.36 är här och jag tror att det är slut på ansträngning nu vilket tyvärr kommer att påverka barnen. Att gå ut att leka, sitta på golvet eller dansa är helt uteslutet nu så jag hoppas att hon kan titta ut någon vecka tidigare så inte barnen (framförallt Elina som är lite större och mer förståndig) blir allt för ledsen att mamma inte längre kan vara delaktig i leken på samma sätt.. Än vill jag ha henne i magen ett tag till så hon får bakas klart i lugn och ro, men väljer hon att komma någon vecka innan beräknat så blir jag inte allt för ledsen.
 
Trycket mot bröstkorgens högra sida är B.R.U.T.A.L! Jag blir tokig på smärtan! Men det är egentligen bara när jag sitter, och sen håller det i sig. Halsbrännan har kommit tillbaka, inte jätte hemskt, men fortfarande halsbränna.. och kramperna i benen under natten fortsätter.
Hennes rörelser är dock inte lika jobbiga längre :) Alltid nått ;)
 
Vi får väl se hur många fler veckouppdateringar det blir. Niilo kom ju i v.37 :)
 
Vi ska till barnmorskan på måndag, det ska bli spännande att se nya måttet på magen, kolla om hon är fixerad och såklart höjdpunkten, att få höra hennes hjärta slå! <3
 
Jag tyckte att den här jämförelsen var lite rolig. Bakifrån skulle man nog aldrig tro att jag är höggravid!
 BB väskan!

Nu kändes det som att det var dags!
Iförrgår fick jag extremt kraftiga sammandragningar var tredje minut som höll i sig i ca 30 sekunder. Så höll det på i 4-5 timmar och det skrämde upp mig ganska rejält, det är ju 5 veckor kvar! Iallafall så kändes det som sagt som att det var tajm att packa iordning väskan nu bara för att vara redo när det väl händer. Usch, det känns läskigt nära nu!
 
Den här gången innehåller väskan;
MVC-journal och andra viktiga handlingar
Mobilladdare
Hårsnoddar
Läppbalsam
Underkläder och ombyten
Amningsinlägg
Bindor
Ombyten till bebis
En filt till bebis som jag och Tony har sovit med
Något att fördriva tiden med
Napp, utifall hon vill ha den
Gördel, att linda magen med efter förlossningen
Toalettartiklar / hygienartiklar
Kamera
Dator
Plånbok
 
 
Här har ni min inte så glamorösa väska! HAHA! Den har jag fått av mina föräldrar och är otroligt praktisk, säkert 15-20 år gammal och håller fortfarande, så kvalitén är otrolig! Men den är så ful att jag till och med var tvungen att göra bilden svartvit! Men annars älskar jag den!
 
 Sterilisering på högvarv

Och sen var det dags, alla nappar, flaskor och handpumpen är nu steriliserade! Jag kände mig tvungen att fixa det nu om jag ska kunna få ihop en BB väska eftersom jag gärna vill ha någon napp med mig. Man vet aldrig hur bebisens sugbehov kommer att vara. Elina ville och behövde suga mest hela tiden medans Niilo aldrig har tagit napp alls.
När jag väntade Elina så var sterilisering av grejer och BB väska klart redan i v.30/31 någonstans! HAHA! Det slutade ju med att jag fick göra om det ett par veckor senare ändå. Men då var allt på barnfronten så nytt och jag hade brottom med allt.
 
Steriliseringen slutade iallafall med en brännskada på bröstet. Jag skulle fiska upp en kork till en av flaskorna, korken innehöll kokande vatten som jag självklart spillde över mig själv.. Äckliga blåsor blev det och ett (inte så) fint sår har jag nu!
 Den 4 februari 2013 visade sig det där plusset på stickan. Vi skulle bli föräldrar för första gången! Den 29 september samma år föddes en liten Elina. Året därpå, närmare bestämt den 13 juni 2014 plussade vi igen och vi tre skulle bli fyra och vår son Niilo föddes den 22 januari 2015. Samma år, den 25 september 2015 plussade vi för tredje och sista gången och vår minsting Elsa föddes den 13 maj 2016! Vår familj är komplett, välkommen att ta del av vårt liv!