Läkarbesök idag!

Sikken tur att jag hade tidsinställt en massa inlägg igen för nu har det verkligen stptt still i mitt huvud, och det gör det fortfarande! Jag har faktiskt inte den blekaste aning om vad jag ska dela med mig av idag.
Men jag har iallafall ett par inlägg på lut som kommer upp i veckan, så jag ska sätta mig ikväll och knåpa lite så blir det nog några vettiga inlägg att läsa under veckans gång.
 
Idag ska vi på läkarbesök - IGEN. Niilo måste verkligen börja gå upp i vikt nu när han stått still i 6 veckor. Jag börjar faktiskt bli lite orolig nu när till och med läkarna rynkar pannan. Ingen vet vad vi ska göra längre. Det är rätt frustrerande. Däremot är han ju världens piggaste och gladaste unge, så det är jag glad för! Men mer om det imorgon.
 
För några dagar sen var det faktiskt min tur att uppsöka läkarvård. Min hand hade/har gjort fruktansvärt ont i ett par dagar utan anledning. Handen har inte blivit utsatt för något yttre våld eller liknande, jag bara vaknade med smärta. Efter ett par dagar svullnade handen och det började nästan göra så ont som om den skulle vara bruten. Det visade sig vara en inflammerad sena. Mycket vile. Jo tjena...
 
En spyfluga. Jag vet inte huuuuur många sånna här bilder det har blivit. Han spyr så pass mycket att det inte direkt är lätt att få till en normal bild, egentligen bör det väl vara tvärt om. Första bilden var det kul, nu är det bara irriterande för att vara helt ärlig.
 Pott-träning!

Idag blir Elina 21 imånader och vi har tränat potta i 3 månader utan att komma någon vart. Hon kan sitta på pottan, ibland väldigt långa stunder, men när hon blir nödig kliver hon upp och gör på golvet, och jag hinner aldrig med!
Vår morgonrutin ser ut som så att efter frukost går vi till toaletten, tar av pjamas och blöja och sen får hon sitta på pottan. Då brukar hon vilja att jag går på toaletten samtidigt, det tycker hon är jätte roligt. Efter att mamma har gått på toa brukar hon sitta kvar och få bläddra i en bok eller en annan sysselsättning medans jag byter blöja på lillebror, gör medicin åt honom, plockar fram kläder etc. Men det händer ändå inget på pottan. Jag har provat efter bad och långa stunder på kvällen, men allt hamnar ändå på golvet.
Elina har en kissdocka som vi brukar mata och sätta på pottan sen, hon ser ändå att dockan kissar på pottan när vattnet rinner ur den, men hon verkar fortfarande inte förstå.
Alltså ja, skam den som ger sig, men jag är bra nära på att ge upp nu..
 
I utvecklings väg har jag precis plockat undan alla kläder i 74, så nu är det 80/86 som gäller. 74/80 passar till viss del det med. Nya ord kommer fortfarande och jag blir lika glad varje gång hon säger något nytt.
 Bli arg på ett barn

Något jag har funderat mycket och länge på är hurvida man kan bli arg på ett barn. Självklart finns det stunder när det bara briser och man som förälder bara vrålar rakt ut när barnen inte lyssnar, gör fel eller inte gör som dom blir tillsagda. Det är bara mänsligt att tappa humöret när man upprepat samma sak femtioelva gånger och ingenting händer eller när tallriken åker i golvet för hundrade gången.
Men när BÖR man egentligen hålla god ton med barn istället för att låta det brista varje gång?
Elina börjar bli gammal nog att förstå nästan allt jag säger. Något hon defenetivt förstår är ordet 'nej'. Det är också ett ord hon använder flitigt själv, haha! Gör hon något hon inte får, som hon vet att hon inte får, eller om jag redan sagt nej, då kan jag bli arg och visa henne att nu gjorde du fel så nu blev mamma arg. Om hon istället inte vill hålla mig i handen när vi går över vägen eller upp och ner för trappor så stannar jag henne och försöker igen. Vill hon fortfarande inte lyfter jag upp henne och går med henne i famnen, utan att säga ett ljud, för hon vet ändå vad saken gäller.
När barnen är äldre då? Skulle det av misstag spillas ut ett glas mjölk på bordet kan man istället för att bli förbannad kanske använda en mening som 'Men hörru, de där var ju lite klumpigt, hämta gärna en trasa och torka upp'.
För mig är det viktigt att inte bli arg och visa ilska när det skett ett misstag eller om barn gjort något av kärlek som kanske blir så fel. Det cirkulerar en bild på sociala medier om en liten flicka som skrivit "I love you dad" med skruvmejsel på en bil. Om jag ska vara ärlig så skulle jag nog koka av ilska inombords men å andra sidan skulle jag nog aldrig kunna spy ut den ilskan på ett barn som egentligen gjort det av kärlek. Jag skulle nog försöka sansa mig och säga något i stil med 'Det var fint sagt, men man får absolut INTE göra så på bilen. Rita får man göra på papper'.
Lite söndags tankar..
 
Älskade ungar
 
Bamsakram!
 
Leker tittut med bror <3
 Den 4 februari 2013 visade sig det där plusset på stickan. Vi skulle bli föräldrar för första gången! Den 29 september samma år föddes en liten Elina. Året därpå, närmare bestämt den 13 juni 2014 plussade vi igen och vi tre skulle bli fyra och vår son Niilo föddes den 22 januari 2015. Samma år, den 25 september 2015 plussade vi för tredje och sista gången och vår minsting Elsa föddes den 13 maj 2016! Vår familj är komplett, välkommen att ta del av vårt liv!